LHBTI-discriminatie en werk

20 maart 2021

Jaar: 2019
Auteur: Michiel Odijk

In dit onderzoek zet de auteur de verschillende fases en vormen van discriminatie tegen de LHBTQIA+ gemeenschap in Nederland uiteen. Alhoewel deze vormen vandaag de dag minder expliciet zijn, is discriminatie an sich zeker nog aanwezig volgens de auteur. Specifiek kijkt de auteur ook naar de rol die vakbonden hebben gehad in het aankaarten en aanvechten van discriminatie tegen de LHBTQIA+ gemeenschap in Nederland.

Odijk benadrukt ook de moeilijkheden die er zijn met het onderscheid maken tussen individueel pestgedrag en discriminatie wegens iemands seksuele voorkeur en/of gender-identiteit. Hierbij beaamt Odijk ook dat er een rol is weggelegd voor vakbonden om intern voor een veilig klimaat te zorgen, en niet alleen door te verwijzen naar gespecialiseerde organisaties. Daarnaast blijkt ook internationale kennisuitwisseling van groot belang.

Het begrijpen van de vormen van discriminatie tegen de LHBTQIA+ gemeenschap in Nederland is van groot belang voor werkgevers om een inclusieve werkomgeving te creëren. Weten welke rol je kan pakken als organisatie zorgt voor een fijnere werkomgeving voor alle betrokken werknemers.

Ga verder naar het onderzoek >

Dit onderzoek kan gebruik maken van termen en concepten die wijzelf niet hanteren op deze website. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de kaders en definities op deze website.

This site is registered on wpml.org as a development site.