Wat is het Teaching Learning Center?

Het Teaching & Learning Center (TLC) van ECHO (expertisecentrum diversiteitsbeleid) biedt een platform waar (onderwijs)professionals en studenten terecht kunnen voor kennis en inspiratie op het gebied van diversiteit en inclusie in het onderwijs. Door middel van nieuws, onderzoeken, begrippen en andere media, vertelt TLC de verschillende verschillende verhalen die zich afspelen in het onderwijs en de schil eromheen. Het TLC is opgezet in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Onderwijs.  

Daarnaast is het TLC ook intentioneel in het laten horen van stemmen die onderbelicht zijn in het maatschappelijk debat. Hiermee besteden we aandacht aan de studenten en (onderwijs)professionals uit ondervertegenwoordigde groepen in het onderwijs, door hun ervaringsdeskundigheid aan bod te laten komen. Heb je zelf ideeën voor goede bijdragen of verhalen? Laat het ons weten!

Voor wie is het Teaching Learning Center?

Het TLC is een platform dat zich richt op studenten en (onderwijs)professionals die meer willen weten over diversiteit en inclusie in het onderwijs. Dit doen we door zowel persoonlijke verhalen, onderzoeken als praktische handvatten te delen, waarbij we letten op de verschillende startpunten die men kan hebben op het onderwerp. Of je nou voor het eerste kennis maakt met het onderwerp of je juist op zoek bent naar verdiepende kennis – op TLC is voor ieder wat wils!  

Wat kan ik vinden op het Teaching Learning Center?

Op TLC kun je terecht voor verschillende vormen van kennis op het gebied van diversiteit en inclusie in het onderwijs. De afwisseling zorgt ervoor dat je ongeacht je instapniveau en leerstijl meer kan komen te weten over diversiteit en inclusie in het onderwijs. 

Onder de sectie Nieuws vind je de laatste ontwikkelingen over diversiteit en inclusie in het onderwijs, eveneens als onze eigen series en bijdrages. De Kaders & Definities dienen om de betekenis en achtergrond van termen uit te leggen die vaak gehanteerd worden in het werkveld. Dit kan zowel door middel van tekst als video! In de Kennisbank vind je een overzicht van verschillende onderzoeken, scripties, podcasts, best practices en nieuwsartikelen op het gebied van diversiteit en inclusie in het onderwijs. Handig voor onderzoek of verdieping!

Het Teaching Learning Center team

This site is registered on wpml.org as a development site.