Uitgelicht: De Eregalerij van de Hogeschool van Amsterdam

5 augustus 2022

De ervaring van een stapeltraject is vaak niet zichtbaar voor onbekenden. Hierdoor kan het zijn dat er veel studenten of collega’s in je omgeving zijn die meerdere onderwijsniveaus hebben afgelegd zonder dat je dit weet. Misschien heb je zelf ook een andere onderwijsroute gevolgd die van invloed is geweest op jouw ontwikkeling, terwijl dit niet bekend is in je omgeving.

Het in beeld brengen van deze verhalen kan van groot belang zijn – niet alleen om elkaar beter te leren kennen, maar ook om als inspiratie te dienen voor mensen die zelf een stapelroute willen gaan volgen of dit momenteel doen.

Een good practice die toont hoe deze verhalen eruitzien is de Eregalerij van de Hogeschool van Amsterdam. Hierin vertellen docenten en professionals over het pad dat zij hebben bewandeld en wat hier wel en niet bij heeft geholpen. De verschillende posities die zij in zowel de publieke- als private sector hebben bemachtigd laat zien dat motivatie belangrijk is in het behalen van vervolgonderwijs. Tegelijkertijd legt het ook de pijnlijke gebreken van het onderwijssysteem bloot.

Wist je trouwens dat Dennis Wiersma (Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs) ook een stapelaar is? Wiersma heeft zowel MAVO, HAVO, HBO als WO gedaan.

Bron (inc. afbeelding): https://www.hva.nl/kansrijkeschoolloopbanen/voor-studenten/eregalerij-stapelaars/eregalerij.html

Zie ook

This site is registered on wpml.org as a development site.